Om yoga och läraren

Om yogan och läraren

Kundaliniyogan kännetecknas av rörelser lätta att utföra för de flesta människor, dynamiska  övningar ofta kombinerade med kraftfull andning. I kundaliniyoga-traditionen ges stort fokus på den mentala och andliga delen av praktiken med mantran och meditation. Klasserna består av yogaställningar, andningsövningar, avslappning och meditation. Kursen vill inspirera deltagarna att påbörja den egna praktiken och låta yogan bli ett återkommande och välkommet inslag i vardagen. 

Yinyogan låter dina muskler slappna av helt och du stannar i varje ställning under flera minuter för att komma åt att påverka bindväven. Vi avlastar och stödjer kroppen med bolster och andra yogaredskap för att uppnå bästa effekt. 

I restorative yoga försöker vi stilla signalerna till hjärnan för att uppnå total avslappning. Även här med hjälp av bolster och andra yogaredskap.


Då yogaformerna kompletterar varandra på ett bra sätt ingår alla dessa tekniker i undervisningen. Som separata pass eller med flera yogaformer vid samma tillfälle.

 

Själv har har praktiserat olika yogaformer sedan 2002, men sedan 2010 med fokus på dessa tre. 2010-12 gick jag en tvåårig internationell lärarutbildning i kundaliniyoga hos Kundaliniyoga Väst i Göteborg med Wiveca Leuchovius och Bhai Himat Singh som huvudlärare. Jag började undervisa 2012. 2015/2017 kompletterades utbildningen med lärarutbildning i yinyoga hos Magdalena Mecweld och hos Ulrica Norberg. Och under 2019 även med restorative yoga hos Ulrica Norberg.

Välkommen att yoga med mig!

Myckleby januari 2020/Susanne Kummel

Copyright © Kummel Consulting. All rights reserved, Webbansvarig Annika Petrén,  Senast ändrad 2014-10-10